Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit csinálasz itt? (folytatás)
  2022-03-16 20:06:42, szerda
 
  Mit csinálsz itt? (folytatás)

Textus: 1Kir 19,9-10

Lekció: 1Kir 19,1-10

I. Soha nem szabad rossz helyen lenned, mert ha rossz helyen vagy, az bűnbe vezethet.

II. Mindig az Úrra kell figyelned, és biztosnak kell lenned abban, hogy Ő tudja, mit tesz, és hogy bíznod kell az Ő vezetésében.

Van valami nagyon fontos dolog, amit Illés szem elől tévesztett, amikor kiment a sivatagba - az, hogy Isten Isten.

Illés a sivatagban volt, elbátortalanodva, elcsüggedve. Feladta a küzdelmet. Nagyon csalódott volt a dolgok alakulása miatt. Rossz helyen volt - ezért Isten elvezette őt a Hórebre (Sínaira), Isten hegyére. Ott emlékeztette Illést, hogy Ő a törvényhozó. Ő az Úr. Az Ő joga, hogy szabályokat hozzon. Az van amit Ő mond. Az Ő szava parancs. A sivatagban Illés rossz helyen volt. Elhagyta a helyét. Csüggedt volt. De itt, a Hóreben szembesült Isten uralmának valóságával.

Emlékeztek, hogyan adta Isten a törvényt? Az emberek a hegy lábánál voltak. Figyelmeztette őket, hogy ne menjenek fel a hegyre, és ne érintsék annak lábát. Azt olvassuk:

2Móz 19,16-19: ,,A harmadik napon pedig virradatkor mennydörgés, villámlás és sűrű felhő támadt a hegyen, és igen erős kürtzengés. Ekkor az egész nép a táborban reszketni kezdett félelmében. Mózes ekkor kivezette a népet a táborból az Isten elé, és ők megálltak a hegy lábánál. Az egész Sínai-hegy füstbe borult, mert leszállt rá tűzben az ÚR. Füstje úgy szállt föl, mint az olvasztókemence füstje, és az egész hegy erősen rengett. A kürtzengés egyre csak erősödött. Mózes beszélt, és az Isten mennydörgésben felelt neki."

Isten megmutatta, hogy hatalmas, szent, fenséges és dicsőséges. De még ennél is többet mutatott - amikor a törvényt adta, megmutatta a jellemét, és az egyik dolog, amit megmutatott, az volt, hogy Ő bölcs és tökéletes tudással rendelkezik. Ő tudja, mi a legjobb nekünk. Az Ő szavai a mi életünk.

Testvéreim az Úrban, életetek során ezt tartsátok szem előtt. Isten tudja, hogy mit tesz. Jézus úgy jellemezte magát, mint a Jó Pásztor.

Kol 2,3: ,,Benne (Krisztusban) van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve.

Testvérek - emlékezzetek erre. Ha ez a helyzet, akkor soha nincs okunk elkeseredni. Jézus uralkodik. Ő mindent úgy irányít, hogy a vége mindennek az Ő tökéletes terve szerint menjen végbe. Mindennel a célját megvalósítja. A végén Ő kapja meg a dicsőséget és a tiszteletet.

Az egyik fontos dolog, amit Illés itt tanít nekünk, hogy nekünk keresztyéneknek a hitünk szemei mindig nyitva kell legyenek.

Még akkor is, amikor lelkileg nagyon mélyen volt, amikor arra kérte Istent, hogy vegye el az életét - sok minden volt dicséretes Illésben. Rendkívül buzgó volt az Úrért és az Ő dicsőségéért. Részben azért csüggedt el, mert Izrael népe nem tisztelte Istent. Nem mondhatod, hogy nem a nagy egészet tartotta szem előtt - mert így volt. Nem mondhatod, hogy nem tartotta szem előtt a nagy képet - mert szem előtt tartotta.

De átmenetileg szem elől tévesztette azt a tényt, hogy Istennek van egy dicsőséges terve, és hogy ami vele történik, az ennek a tervnek a része.

Testvérek, nektek mindannak kell lennetek, aminek Isten szeretné, hogy legyetek, amire elhívott benneteket.

Testvérek, oly sok módja van annak, hogy elrontsuk a dolgokat.

Nem elég, ha valaki buzgólkodik Istenért - Illés ilyen volt. De nem volt a megfelelő helyen, és ez a csüggedés bűnéhez vezetett.

De még az sem elég, ha a megfelelő helyen vagyunk, és a megfelelő dolgot tesszük. Jónás végül elment Ninivébe, és figyelmeztette őket a város közelgő pusztulására. De csalódott volt, amikor Isten megkímélte a várost. Az ő akarata nem volt egy Isten akaratával.

Nem elég szenvedélyesen szeretni Istent. Péter szerette Jézust, és nem akarta, hogy meghaljon a kereszten. (Máté 16) Még Péter Jézus iránti szeretete közepette is - Jézusnak meg kellett dorgálnia őt, és meg kellett mondania neki, hogy a Sátán kihasználja őt.

Nem elég három és fél évig bátornak lenni, aztán engedni a félelemnek, amikor Jezábel fenyeget. Kitartásra van szükséged a bátorságban.

Nem elég buzgónak lenni, a megfelelő helyen lenni, szeretni Istent. Mindezek a dolgok jók. De nem elégségesek. Szükséged van mindezekre a tulajdonságokra, és az összes többire, amit Isten megparancsolt neked.

Testvérek, kiegyensúlyozottnak kell lennetek - ismernetek kell Isten Igéjét, és annak minden részét meg kell valósítsátok az életetekben.

A problémánk egy része az, hogy olyanok vagyunk, mint Illés az ő gyengeségében. Azt gondoljuk, hogy eleget tettünk. Szeretjük Istent. Bizonyos dolgokban buzgólkodtunk érte. Néhány dologban keményen dolgoztunk. De vannak dolgok, amelyekkel nem akartunk és nem akarunk szembenézni - ahogy Illés sem akart szembenézni Jezábellel.

Vannak Istennek olyan parancsai, amelyekkel nem akarsz szembenézni?

Például vendégszerető vagy? A Biblia azt parancsolja a keresztényeknek, hogy gyakorolják a vendégszeretetet. De sok keresztény figyelmen kívül hagyja ezeket a parancsokat. Talán így érvelnek:

,,Ha Isten azt akarná, hogy ilyen módon szolgáljak, akkor Isten megajándékozott volna azokkal a lelki ajándékokkal, amelyekre ehhez szükségem van."

De a valóság az, hogy ha Isten megparancsolja, hogy tegyél meg valamit - Ő megadja hozzá a képességet, hogy végrehajtsd. Más szóval, Isten megadta neked azt, amire szükséged van, hogy végrehajtsd parancsát.

Mózes nem tartotta magát alkalmasnak arra, hogy Izrael népét vezesse. Emlékezünk a kifogásaira. Azt mondta, hogy nem ékesszóló. Isten azt felelte neki:

2Móz 4,11-12: ,,De az ÚR ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az ÚR?! Most azért csak menj: majd én segítségedre leszek a beszédben, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!"

Vagy talán olyan keresztyén vagy, aki nem nagyon jár gyülekezetbe. Vannak akik magukat keresztyéneknek tartják, de nem járnak gyülekezetbe. Nem tartják be Isten minden parancsolatát. Figyelmen kívül hagyják a Zsidókhoz írt levél 10:25-öt, amely azt mondja:

,,Saját összejövetelünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap."

Vagy talán olyan keresztyén vagy, aki nem adakozik az egyháznak. Ha úgy gondolod, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy adakozz az egyháznak - gondolj a szegény özvegyasszonyra, akit Jézus megdicsért, amiért utolsó két fillérjét a templomi kincstárba tette. Jézus azt mondta, hogy többet tett bele, mint bárki más! (Márk 12:43) Ő nem rabolta meg Istent, mint azok az emberek, akikről Malakiás beszélt. (Malakiás 3:8)

De mi a helyzet veled? Vannak olyan parancsok a Bibliában, amelyekkel nem akarsz szembesülni?

Néhány dolog kapcsán mondhatja Isten neked:

,,Mit csinálsz itt?"

Ha sikeres keresztény életet akarsz élni, akkor Isten minden parancsát komolyan kell venned. Egy kiegyensúlyozott keresztyénnek kell lenned. Ha vannak lyukak a keresztyén életedben, amelyeket nem javítasz ki - ezek vissza fognak jönni, hogy megharapjanak. Engedelmeskedj Istennek! Engedelmeskedj neki mindenben.

Végül azt szeretném kérdezni azoktól akik nem keresztyének, hogy:

Mit csinálsz itt? Mit csináltok itt?

Fizikai értelemben most jó helyen vagy - gyülekezetünkben vagy. Ez jó. De annyi más dolog van az életedben, ami rossz. Mit csinálsz itt a földön? Isten dicsőségére lettél teremtve. A létezésed, itt a földön töltött időd egész célja az, hogy dicsőítsd Istent. Te nem ezt teszed. Nem érte élsz, nem dicsőíted és nem adsz neki hálát, ahogy kellene. Mit csinálsz itt? Lemaradsz a hajóról. Meg kell bánnod a bűneidet, el kell fordulnod tőlük, és Jézushoz kell menned - a megváltásért, a beteljesedésért, az elégedettségért, az életed igazi értelméért. Tedd meg most! Amíg nem teszed meg, addig ezek a szavak csengjenek a füledben: Mit keresel itt? Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: vendégszeretetet, kiegyensúlyozott, elbátortalanodva, gyülekezetünkben, keresztyéneknek, megajándékozott, elégedettségért, keresztényeknek, özvegyasszonyra, tulajdonságokra, beteljesedésért, olvasztókemence, mennydörgésben, engedelmeskedj, szenvedélyesen, figyelmeztette, megparancsolja, parancsolatát, vendégszerető, buzgólkodtunk, keresztyénnek, megharapjanak, megparancsolt, gyengeségében, segítségedre, megtanítalak, megvalósítja, gyülekezetbe, pusztulására, emlékezzetek, megváltásért, dicsőségéért, ajándékokkal, emlékeztette, valósítsátok, keresztyének, bűnbe vezethet, sivatagba –, sivatagban volt, dolgok alakulása, sivatagban Illés, hegy lábánál, harmadik napon, táborban reszketni, egész Sínai-hegy, olvasztókemence füstje, egész hegy, kürtzengés egyre, törvényt adta, egyik dolog, legjobb nekünk, vége mindennek, Isten Isten, Péter Jézus, Isten Igéjét, Szeretjük Istent, Vannak Istennek, Engedelmeskedj Istennek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Föld napja április 22  Egyszerűen  Gárdonyi Géza - Április végén  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Kellemes esti időtöltést  Mindenünk, amink van, amit sze...  Jó éjt  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Muratáj  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Becsüld meg azt amid van,...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Különös!  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Alakot vált...  Viharban csak az a fa marad ál...  Április 22. a Föld napja,  Nehezen engedem  Környezetvédelem  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Alakot vált...  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szent György nap  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Gizike bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az udvariasság alapja: önismer...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A végzet az  próbáljuk ki az őszinteséget  A hét szűk esztendő 
Bejegyzés Címkék
bűnbe vezethet, sivatagba &#8211, sivatagban volt, dolgok alakulása, sivatagban Illés, hegy lábánál, harmadik napon, táborban reszketni, egész Sínai-hegy, olvasztókemence füstje, egész hegy, kürtzengés egyre, törvényt adta, egyik dolog, legjobb nekünk, vége mindennek, célját megvalósítja, egyik fontos, hitünk szemei, nagy egészet, nagy képet, dicsőséges terve, megfelelő helyen, csüggedés bűnéhez, megfelelő dolgot, város közelgő, összes többire, lelki ajándékokkal, szegény özvegyasszonyra, templomi kincstárba, helyzet veled, kiegyensúlyozott keresztyénnek, keresztyén életedben, földön töltött, életed igazi, szavak csengjenek, vendégszeretetet, kiegyensúlyozott, elbátortalanodva, gyülekezetünkben, keresztyéneknek, megajándékozott, elégedettségért, keresztényeknek, özvegyasszonyra, tulajdonságokra, beteljesedésért, olvasztókemence, mennydörgésben, engedelmeskedj, szenvedélyesen, figyelmeztette, megparancsolja, parancsolatát, vendégszerető, buzgólkodtunk, keresztyénnek, megharapjanak, megparancsolt, gyengeségében, segítségedre, megtanítalak, megvalósítja, gyülekezetbe, pusztulására, emlékezzetek, megváltásért, dicsőségéért, ajándékokkal, emlékeztette, valósítsátok, keresztyének, szembenézni, rendelkezik, szembesülni, megmutatott, virradatkor, gyakorolják, parancsolja, mennydörgés, törvényhozó, elégségesek, tiszteletet, tévesztette, átmenetileg, valóságával, buzgólkodik, elkeseredni, krisztusban, bátorságban, szabályokat, kihasználja, elcsüggedve, életetekben, alkalmasnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6289
  • e Hét: 40065
  • e Hónap: 69377
  • e Év: 257179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.